Το ν’ αμαρτάνεις όσο το δυνατόν λιγότερο είναι ανθρώπινος νόμος. Το να μην αμαρτάνεις καθόλου είναι όνειρο αγγέλων, γιατί καθετί που βρίσκεται στη γη υπόκειται στην αμαρτία....

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ





Είχες ανέκαθεν μία ξεχωριστή ικανότητα , ένα έμφυτο ταλέντο . . . οποιαδήποτε στιγμή και ανάλογα με τη διάθεση σου , να μεταμορφώνεις τον εαυτό σου και να δίνεις μαθήματα υποκριτικής σε όσους διάλεγες για κοινό σου !! Οι ρόλοι που έπαιζες (και παίζεις) είναι αμέτρητοι. . . .από τους πιο αγαπημένους σου όμως ήταν ο ρόλος του "φίλου" : έβαζες τη μάσκα του συμπονετικού , πρόθυμου , ανιδιοτελούς ατόμου για να προσεγγίσεις τα εκάστοτε "θύματα" σου μόνο και μόνο για να βγεις από τη μοναξιά σου. . . .μόνο και μόνο για να έχεις κάποιον - κάποια - κάποιους να ξεδιπλώσεις όλο σου το υποκριτικό ταλέντο !! Και το χειρότερο δεν είναι ότι επέλεγες να δείχνεις ένα πρόσωπο - καλλυμένο μονίμως με μάσκα αλλά που νόμιζες ότι η παράσταση σου είναι σίγουρη επιτυχία. . . ότι ο θεατής του έργου σου πειθόταν από το ρεσιτάλ σου !! Σε χειροκροτούσε μεν . . . .Νόμιζες ότι τυφλώθηκε από την πειστικότητα του ρόλου σου. . . . Το χειροκρότημα όμως δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το μέσο με το οποίο ο θεατής σε χλεύαζε. . . .ήξερε ότι δεν απέδωσες καλά το ρόλο σου αυτή τη φορά αλλά δε στο έδειχνε !! Έπαιζε δηλαδή κι εκείνος το δικό του θέατρο στη δική σου παράσταση. . . μην περιμένεις όμως να έρθει στην επόμενη θεατρική σου προσπάθεια. . . Δεν έπεισες !! Έχασες το στοίχημα. . . με τον ίδιο σου τον εαυτό!!Δεν καταφερες να συγκινήσεις το κοινό σου με τις ψεύτικες ιστορίες σου. . . με τα μεγάλα λόγια και τις ανύπαρκτες πράξεις !! Ο ηθοποιός που κρύβεις μέσα σου έμεινε μόνος, μετέωρος. . . .Συμπρωταγωνιστής στο θεατρικό σου έργο τώρα πια μόνο η μοναξιά. . . .η άψυχη αλλά βαριά μοναχικότητα που πέρασες άθελα σου από κάστινγκ !! Τώρα λοιπόν που δεν έχεις πια φανατικό κοινό να σε ακολουθεί σε παράσταση , βγάλε τη μάσκα !! Κοίταξε μέσα στον εαυτό σου και δες το αληθινό σου πρόσωπο!! Ξανασυστήσου μαζί του και θα καταλάβεις ότι αυτό που σε τρομάζει είναι ο ίδιος σου ο εαυτός !! Δεν τόλμησες να τον συστήσεις σε κανέναν γιατί πολύ απλά φοβόσουν . . . .Φοβόσουν ότι κανείς δε θα σε δεχόταν γι αυτό που πραγματικά είσαι. . . .κιέτσι προτίμησες να παίξεις αυτό που θα ήθελες να είσαι. . . . .Οι ατάκες σου τελειώσαν νωρίς . . . Βγάλε τη μάσκα σου τώρα . . . Η λύτρωση δεν ήρθε. . . .Τραγικός ήρωας δεν ήσουν ποτέ. . . Παρά μόνο όμηρος του ίδιου σου του εαυτού !! Αν αποδεχτείς και παραδεχτείς τις κακες σου ερμηνείες και ζητήσεις συγγνώμη απο το κοινό σου τότε μόνο να ελπίζεις σε μία λύση απο κάποιον "απο μηχανής" θεό !! Μέχρι τότε συμφιλιώσου με τη μοναξιά του ηθοποιού !! Γιατί πολύ απλά. . . .έπαιξες κι έχασες !!

9 σχόλια:

  1. δistixws i ipokrisia forietai poli stis meres mas.krisa se autous pou den mporoun na agapisoun oute kai n agapithoun ki epilegoun na zisoun monoi touus,me tis maskes tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλη βδομάδα και σας ευχαριστώ για τα ίχνη σας στο έκπτωτο μονοπάτι μου !! Χαμόγελο κι αισιοδοξία μόνο !! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΘΙΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ...ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΜΑΧΑΙΡΟΜΑΤΑ...ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ...ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ, Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!
    ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς η υποκρισία διαπρέπει....κάποτε παρομοίασα τον έρωτα με παιχνίδι από τραπουλόχαρτα...εκεί είπα πως καμιά φορά αγωνίζεσαι όχι να νικήσεις αλλά για να αποδείξεις στον άλλο πόσο λίγος είναι....ξέρεις την αλήθεια και όμως παίζεις....και τελικά είναι αυτοί οι ηττημένοι....Σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oνειροπαγίδα στόχος είναι η αναζήτηση ειλικρινών ανθρώπων μοιάζει σα να ψάχνεις διαμάντια !! σπάνια μεν αλλά τόσο ξεχωριστα !! γι αυτο μολις τους βρεις εκτιμησε τους και κράτησε τους στη ζωη σου. . . :)

    Broken Angel πολύ ευστοχη η παροιμοίωση σου. . .μερικές φορές τα παίζεις όλα για όλα !! κι ας παίζει ο αντίπαλος με σημαδεμένα χαρτιά !! σου στέλνω τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ ευχαριστώ Fallen Angel....κ η δική σου παρομοίωση πολύ καλή γιατί όντως σπανίζουν οι ντόμπροι άνθρωποι όπως τα διαμάντια!και έχουν και μεγάλη αξία όταν τους βρίσκεις......Αγγελικά Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΧΑΘΗΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το βράδυ τα φώτα κλείστε
    οι φωνή δεν πρέπει να ακοθστεί.
    Αυτό το βράδυ καρδιά κομμάτια
    ..... θρύψαλα έγινε πάνω στην γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή